lauantai 22. lokakuuta 2016

Mitä tehdä kun luovuus katoaa?


Aina joskus tuntuu että luovuus menee tukkoon. Silloin ei meinaa oikein mistään saada irti mitään. Mitä silloin sitten voi tehdä? Voi ainakin tehdä samoin kuin minä nyt noin tuntien. Tässä siis minun kahdeksan vinkkiä luovuustukon aukaisuun.

1. Mene mukavuus paikkaan.
Johonkin paikkaan mistä on onnellisia ja hyviä muistoja.  Esimerkiksi kaverin luo kahville, omalle parvekkeelle, laiturille tai missä vain on hyvä olla. Itsellä yksi sellaisista paikoista on Levillä sijaitseva kahvila. Siellä voi kaikessa rauhassa juoda kahvia ja tuijotella Levin rinnettä.


2. Mene lähelle luontoa.
Ilman ympärillä olevaa hälinää alkaa ainakin oma pääni taas pursuta ideoita. Ajatus alkaa luistaa ja tuntuu että saisi taas hengitettyä paremmin.

3. Ota selfie, tai monta.
Mikset ottaisi kuvaa jostakin mikä on aina tavoitettavista eli itsestäsi? Ensin voi ottaa hyvin yksinkertaisen naamakuvan ja jatkokehittää siitä eteenpäin uusia ideoita. Selfiestäkin saa niin monen näköisen kuin vain ideoita riittää.

4. Tee jokin arkinen asia eritavalla kuin yleensä.
Kata normaalista arjesta poiketen kauniimpi ruokahetki, vaikka aamupala. Käy saunassa ja laita kylpyhuone täyteen kynttilöitä. Osta kaupasta vain iloisen värisiä asioita, tai valitse normaali valinnasta poiketen se viereinen tuote.

5. Luo välillä jotakin muuta jollain muulla välineellä.
Jos valokuvaus tuntuu tökkivän (tai mikä tahansa muu luovuutta tarvitseva), tee jotakin muuta. Esimerkiksi leivo, neulo, askartele, väritä tai piirrä. Johonkin muuhun keskittyminen saattaa auttaa.

6. Ota aikaa itsellesi ja ajatuksillesi.
Luo tilanne jossa helpoiten pystyt ajattelemaan ja anna ajatusten virrata. Itselleni tämmöinen paikka on monesti sauna tai suihku. Ilman mahdollisuutta käyttää elektroniikkaa helpottaa ajattelua. Joskus myös voi olla hyvä antaa aikaa luovuuden puuskan tulla itsestään, pakottamatta.

7. Mene johonkin aivan uuteen paikkaan tai tilanteeseen.
Tai vaihtoehtoisesti paikkaan jossa et ole pitkään aikaan käynyt. En vielä keksinyt mikä tämä paikka minulla olisi, mutta otan sen etsimisen seuraavaksi projektiksi.

8. Siivoa
Siivous on jotakin mistä en pidä sitten yhtään, mutta pakko se on vain myöntää. Järjestyksessä olevassa kodissa ajatuksetkin saavat enemmän tilaa. Vapaampi ajatuksenkulku taas lisää ainakin itselleni luovuutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti