tiistai 8. marraskuuta 2016

Brunssi talvisessa tunturissa

Brunssin viettäminen nuotion loimussa on ollut suunnitelmissa jo jonkun aikaa. Nyt saatiin porukka viimein kasaan ja käytiin herkuttelemassa lammaskurun kodalla Levitunturissa. Ajankohdaksi valittiin sama viikonloppu milloin pidettiin skiexpo messut. Moni karkasikin täältä etelän menoa siksi ajaksi katsomaan ja me jäljelle jääneet kaipasimme puuhaa.



Menussa meiltä löytyi tällä kertaa kauralettuja, hedelmärahkaa, kuivalihapiirakkaa, banaanileipää ja appelsiinimehua. Nokipannukahveja unohtamatta! Eväät olivat kyllä viimeisen päälle hyvät. En ole aiemmin tajunnut, että kuivalihastahan saa vaikka mitä. Muutakin kuin reissuun helppoa evästä. Lettujen päälle laitettiin mustikoita ja vaahtokarkkeja sulamaan. Miten ihana olikaan kokoontua pitkästä aikaa tulen äärelle nauttimaan kiireettömästi. Mikäs siinä rupatellessa ja lämmittäessä nuotion lämmössä kohmeisia sormia ja ruokia.



Rinteiden tykityksen vuoksi ylhäällä näkyvyys oli todella heikko, mutta jotenkin maagisen sumuinen. Tykkien sylkiessä rinteisiin uuttaa lunta, on kyllä myös tavallista kylmemmän oloista. Muutama pakkasastekin tuntuu normaalia kylmemmälle.



Nyt alkaa uurastus levi alppihiihdon maailmancup kisarinteen valmistelussa ja itse kisa tohinassa. Luvassa pitkiä, rankkoja, kauniita päiviä ehdottomasti parhaassa seurassa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti