tiistai 2. elokuuta 2016

Hemmottelu hetki kotona


Oi tiedättekö sen ihanan kylpylä tunnelman? Sen kun mihinkään ei ole kiire, eikä mikään vaivaa. Se huumaava tuoksu ja ihana veden liplatuksen ääni. Se tunne on jotakin satumaista. Olen yrittänyt päästä samoihin tunnelmiin säännöllisesti myös kotona ja onnistunutkin tässä.


Napsautan saunan päälle, laitan jalkakylvyn valmiiksi ja taustalle soimaan rauhoittavaa musiikkia. Saunan lämmetessä laitan kasvoilleni hoitavan maskin ja heiluttelen varpaita jalkakylyn rentouttavassa lämmössä. Monesti käytän kaupan valmiita tuotteita, mutta joskus laitan ranttaliksi ja sekoitan maskini itse, kodista löytyvistä aineksista. Tässä ehdottomia luotto tuotteitani ovat hunaja, jogurtti, sitruuna, öljy ja kahvi.


Laitan saunaan ja kylpyhuoneeseen kynttilöitä luomaan tunnelmaa. Saunan lämmössä kynttilöiden hämärässä valossa ajatukset saavat ilmaa siipien alle ja aika menettää merkityksensä. Vilvoittelulla saunomisen välissä käyn parvekkeella kuuntelemassa luonnon ääniä ja vain tuijottelemassa metsää. Sauna on rauhoittava paikka, sillä siellä ei elektroniikka vie huomiota pois tärkeimmästä, eli itsestäsi.



Loppulöylyissä kuorin koko ihon itse sekoittamallani kuorinta mömmöllä. Sekoitan keskenään käytettyjä kahvin puruja sekä hunajaa. Kahvinpurut kuorii ihon lempeästi ja hunaja rauhoittaa ja tekee ihosta ihanan pehmeän.


Silloin tällöin on hyvä ottaa irtiotto arjesta. Vaikkapa sitten kotona, jos kauemmas ei vaikka ehdi.

Muistetaan nauttia niistä elämän yksinkertaisista hienoista jutuista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti