maanantai 1. elokuuta 2016

Kesätyönä seikkailija


Kun kesätyöpaikkana on Levin seikkailupuisto, niin silloinhan olen ammatiltani seikkailija? Ainakin näin haluaisin ajatella. Työnkuvaankin kun kuuluu puihin kiipeily ja sehän on täyttä seikkailu hommaa. Toki tähän työhön kuuluu myös paljon muutakin.

Olen elämäni aikana tehnyt pääosin ulkotöitä, joten sisällä istuminen ei meinaa maittaa sitten millään. Liian kauan sisätiloissa paikallaan olo saa minut niin levottomaksi, ettei millään malta istua aloillaan. Tämä työ sopii minulle paremmin kuin hyvin! 


"Huono" sää ei myöskään vaivaa läheskään yhtä paljon, kuin joskus aikoinaan olisi saattanut. On ajan saatossa oppinut, että joka säähän pystyy sekä pukeutumaan että ennen kaikkea asennoitumaan. Sitä huomaa jopa nauttivansa kaiken kastelevasta vesisateesta, mitä se haittaa jos muuallakin kastuu kuin suihkussa?

Ennen kaikkea seikkailupuistossa pidän siitä, miten saa olla mukana asiakkaiden innossa heidän ylittäessään itsensä ja voittaessaan pelkonsa. Se into tuntuu niin aidolta ja vilpittömältä, eikä voi olla elämättä siinä riemussa mukana. Mikä parhain tunne on itsensä ylittämisen tunne!


Seikkailupuistossa meillä on eri korkeuksiin puiden väleihin rakennettu erilaisia suoritettavia tehtäviä. Ideana on suorittaa korkealla olevat radat valjaat päällä ja vaijereihin kiinnitettynä. Ohjaajana autan ja kannustan asiakkaat näiden läpi. Suosittelen ehdottomasti kaikkia kokeilemaan! Vastaavanlaisia löytyy ympäri suomea ja ulkomaita.

Seikkailupuiston lisäksi meiltä Levin adventure parkista löytyy paljon myös muuta. Hurjapäille on DH-pyöräilyä (downhill), eli gondoli hissillä mennään ylös ja alamäkipyörällä tullaan alas. Myös boulderointi seinä sekä skeittipaikka löytyy. Rauhallisempaa kaipaavalle on tarjolla mm. frisbeegolf, minigolf, tenniskentät, polkuautoja sekä lentopallokenttä. Pääsen siis töissäni opastamaan ja tekemään kaikenlaista!
boulderointi seinä

En tiedä johtuuko työstäni vai ainoastaan tästä pikkupoikamaisesta luonteestani, mutta jos vapaa-aikana näkyy loistava kiipeilypuu, on sinne kivuttava!
Onneksi täällä nämä puut on vähän lyhyempää mallia, ei pääse korkealta tippumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti