sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Ohjeita syysflunssasta selviämiseen

Kurkkua kivistää, aivastuttaa ja nenää kutittaa. Syksyn varmin merkki on täällä, nimittäin syysflunssa!

Mikä sitten auttaa? Ainakin henkistä vointia parantaa aina muumien katsominen. Se ei vain valitettavasti vie oireita loppuessaan. Kuitenkin muumien katseluun turvaudun kun olo on karsea.

Myös tietenkin levolla flunssa alkaa lopulta helpottaa. Onkin hyvä muistaa antaa itselleen lupa vain olla ja parantua. Nyt on aikaa katsoa ne elokuvat ja sarjat mitkä ovat jääneet katsomatta. Tai lukea se kirja mikä on odottanut kirjahyllyssä. Tai kutoa ne sukat, ettei flunssa pääse iskemään uudestaan.

Tällä kurkkukivulla en ole nauttinut oikein edes jäätelön syönnistä, sen verran tekee kipeää. Uskomatonta ettei edes jäätelö helpota! En olisi uskonut tämän päivän ikinä koittavan. Jäätelö kuitenkin on lempiruokani.

Äidin tekemä mustikkakeitto on onneksi vielä maistunut. Sitä kun sekoittaa jäätelön kanssa maistui taas jäätelökin.

Olen juonut lämmintä vettä, johon olen sekoittanut hunajaa, sitruunaa sekä inkivääriä. Hetkellisesti kurkkukipu tuntuu tällä väistyvän. Jatkan siis sen juomista kunnes olo on normaali. Tai ehkä jatkan hiukan sen jälkeenkin, on se sentään hyvää.

En tiedä mistä johtuu, että kipeänä ollessani tekee tavattomasti mieli sipiä. Mahdollisimman rapisevia sipsejä. Tuntuu että niitä syödessä murut ihanasti rapsuttelisi kurkkua ja auttaisi kutinaan. Tämä on toki vain väliaikainen helpotus, sillä heti syömisen lopetettua käy kurkkua koskemaan entistä enemmän. En silti voi vastustaa vaan lankean tähän joka kerta. Ehkä joskus vielä opin?



Yksi ehdoton lempijuomani on inkivääriolut. Tai en tiedä mistä se olut sana siihen tulee, mutta inkivääri limonadilta se maistuu. Varsinkin kipeänä tätä tulee juotua monesti!



Olen nyt vakaasti päättänyt että teen juonti kauniista astioista helpottaa oloani! Jollei fyysisesti, ainakin henkisesti.








2 kommenttia:

  1. Ihana postaus ! :) Ja ihan totta, kauniista astioista kaikki maistuu paremmalta ja maailmakin alkaa näyttää paremmalta ;) Paranemisia sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Pikkuhiljaa alkaa jo helpottaa, varmasti astioiden ansiota.
      Oi olit kirjoittanut blogiisi noista uutuus toffeista. Kaupanhyllyllä kattelin uskallanko kokeilla uutuutta, mutta päädyin tuttuun ja turvalliseen. Ensi kerralla kun kaipaan herkkua uskaltaudun kyllä kokeilemaan!

      Poista